beats by dre cheap

Uskoro zbirka pjesama "Trg heroja", a eto, proradio je i lift konačno!

Za mart je planirana promocija zbrike pjesama "Trg heroja".

Naslov knjige je prema zgradi na Trgu heroja na Grbavici. Za mene je taj soliter, kraj kojeg sam prolazio često dok sam studirao u Sarajevu, simbol naše postratne stvarnosti. Helem, on je toliko izgranatiran da se činilo kako jednostavno nije upotrebljiv ni obnovljiv. Svojevremeno su bile ovakve prognoze: preskup za rušenje, a svi imaju stanarsko pravo, a još skuplji za ponovno građenje. računajte koliko je godina prošlo od rata - danas me zatekla vijest da je lift konačno (skoro pa) proradio.

Dugo mi je ličio na spomenik granatiranju Sarajeva.

Prije nekih 8 godina neki tip uradio umjetničku instalaciju tako što je na svakom prozoru postavio cvijeće i sijalice (mislim da je koristio neki akumulator), tako da je zgrada izgledala kao stravičan kostur zgrade na čijim prozorima je imitacija života kakav je bio. Užasan mi je to doživljaj bilo vidjeti.

Meni je to bila strašna metafora. Posebno naziv – Trg heroja – dakle, trg koji je dobio naziv po herojima i stvarno svako ko je tu bio, makar se i ne borio ili poginuo (šta će koji kufer tu) stvarno je heroj. Inadžijski heroj.

Na slici članak iz današnjeg "Oslobođenja" na 30 strani - šta da kažem, stanarka se slikala kraj liftage!

:D

dead man talking
http://merhum.blogger.ba
05/02/2010 10:28